انوش علمداری
اسپاسم کمر که نوعی درد انقباضی بسیار آزار دهنده است و به صورت ناگهانی رخ می دهد ممکن است چندین ساعت و حتی چندین روز طول بکشد و در بیشتر موارد به علت ضعیف شدن عضلات پشتی کمر بوجود می آید. اگر شما هم به این عارضه دچار هستید نگران نباشید چرا که ما در این مقاله تصمیم داریم تا درمان اسپاسم کمر را به کمک یکی از شکسته بندان سنتی ماهر کشورمان به نام دکتر مجتبی مومنی برای شما بررسی کنیم چرا که این نوع درمان با سایر جراحی ها و همچنین فیزیوتراپی ها متفاوت است و نتیجه بهتر و سریعتری با کمک این پزشک ماهر خواهید گرفت.
هنگامی که عضلات کمر به انقباضات غیر ارادی دچار شوند به آن اسپاسم کمر یا گرفتگی عضلات کمر می گویند. بیشتر کسانی که با این درد روبرو می شوند از آن با عنوان یک درد غیر منتظره و ناگهانی یاد می کنند. ولی بهتر است بدانید که فشار و حرکتی که کمردرد را به وجود آورده است به مرور زمان سبب آسیب یا تحریک به ستون فقرات کمر شده است.
اسپاسم کمر معمولا عضله خاصی را در بخش پایینی کمر هدف می گیرد.
اکثر کسانی که از اسپاسم کمر رنج می برند با انجام بعضی از کارها مانند ایستادن و نشستن طولانی درد بسیار بیشتری را احساس می کنند. این افراد ممکن است مانند قبل بتوانند فعالیت های روزمره اشان را انجام دهند ولی اگر به علائم درد توجه نداشته باشند کشیدگی تاندون ها و همچنین گرفتگی ماهیچه های کمر ادامه فعالیت را برای آنها غیر ممکن می سازد.
اسپاسم کمر به دلایل گوناگونی بروز می کند. در زیر شما را با شایع ترین عواملی که منجر به اسپاسم کمر می شود، آشنا خواهیم کرد.
یکی از رایج ترین دلایلی که سبب اسپاسم کمر می شود، کشیده شدن عضلات است. که در این حالت شخص از درد شدید و طولانی رنج خواهد کشید. برای مثال ورزش های ناگهانی، بلند کردم جسم های سنگین وزن، از علل اصلی اسپاسم عضلانی کمر هستند. قوز کمر که معمولا در اثر بد نشستن ایجاد می شود یکی دیگر از علت های گرفتگی عضلات کمر یا اسپاسم کمر است.
۲- فتق دیسک
ستون فقرات بوسیله استخوان های گوناگونی به اسم دیسک که مانند بالشتکی عمل می کنند از یکدیگر جدا می شوند. در صورت ایجاد فتق دیسک که سبب بیرون زدن دیسک از محل اصلی خود می شود، بر اعصاب اطراف آن فشار وارد می شود که در این صورت ریشه عصب نخاعی ملتهب و تحریک می شود در نتیجه بدن شخص سعی می کند بوسیله منقبض کردن عضلات اطراف آن از آسیب جدی خودداری کند به همین علت شخص با اسپاسم کمر روبرو می شود.
فتق دیسک بیشتر به دلیل افزایش سن، فشار بیش از حد و آسیب جدی بروز می کند.
سایر دلایل اسپاسم کمر به شرح زیر هستند.
افرادی که به اسپاسم کمر دچار می شوند این درد سبب می شود آرامش آنها گرفته شود و زندگی روزمره اشان مختل شود در ادامه شما را با چند راهکار جهت تسکین سریع، درمان اسپاسم کمر و ورزش های مناسب آشنا خواهیم کرد.
۱- تسکین سریع اسپاسم کمر
با انجام موارد زیر اسپاسم کمر را هرچه سریعتر تسکین می دهید.
۲- ورزش های مناسب برای درمان اسپاسم کمر
حرکات کششی تنش عضلانی را در کمر کاهش می دهند و سبب از بین رفتن اسپاسم کمر می شکند. در ادامه ورزش های مناسب برای گرفتگی عضلات کمر را به شما معرفی می کنیم.
ژست کودک نوعی حرکت کششی یوگا می باشد که برای انجام آن کافی است روی زمین زانو بزنید و زانوها را کمی از هم باز کنید و به سمت جلو حرکت دهید و سینه را به سمت ران حرکت بدهید سپس بازوهای خود را به سمت جلو حرکت دهید و کف دست هایتان را به گونه ای که آرنج شما بر روی زمین قرار بگیرد، پایین بیاورید.
لیفت لگن
لیفت لگن ورزش بسیار مناسبی برای اسپاسم کمر است و برای انجام آن ابتدا به پشت کمر دراز بکشید و پاهایتان را بر روی زمین قرار دهید و زانوهای خود را خم کنید و باسن را به آرامی از روی زمین بلند کنید و چند لحظه ای در همین حالت بمانید.
۳- درمان طولانی برای اسپاسم کمر
اگر راه کارهای خانگی و ورزش های کششی بعد از چند روز نتیجه بخش نبود باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا درمان های بهتری برای شما تجویز شود. درمان های طولانی مدت اسپاسم کمر به شرح زیر هستند.
جمع بندی
اسپاسم کمر دلایل گوناگونی دارد که در بعضی موارد کوتاه مدت هستند و پس از مدت کوتاهی به خودی خود رفع می شوند و این اسپاسم کمر اغلب به دلایلی مثل کشیدگی و آسیب عضلات رخ می دهد ولی چنانچه شما برای مدتی طولانی و با انجام دادن راهکارهای درمانی که در این مقاله به شما ارائه دادیم وضعیت اسپاسم کمر شما تغییر نکرد، بهتر است جهت تشخیص اسپاسم عضلات کمر و پس از آن مراحل درمان به دکتر ماهشکسته بندان سنتی ماهر کشورمان دکتر مجتبی مومنی مراجعه نمایید تا به شما در رفع این مشکل کمک کند و برای همیشه از شر این عارضه خلاص شوید.
نظرات شما